Thermosteen


 


Het lichtgewicht op uw fundering

Thermosteen wordt reeds lange tijd als gevelisolatie/afwerking toegepast. De buitenwand met metselwerk uiterlijk, tegelijk gecombineerd met een hoogwaardig isolatiepakket. De Thermosteen elementen bestaan uit rondom gebakken keramische steenstrips van 17 mm dik, die met PUR isolatieschuim samen één geheel vormen. De keramische steenstrips worden tijdens het productieproces onderdeel van de totale plaat, en dus niet los verlijmd! De randen van de elementen worden voorzien van een groef die tijdens het monteren wordt volgeschuimd om een perfecte aansluiting te verkrijgen. De uiteinden hebben een uitsparing (vertanding) waarin na de montage een keramische steenstrip wordt aangebracht. Het voegen zorgt ervoor dat er een onzichtbare montage heeft plaatsgevonden.

 

Voor renovatie, nieuwbouw en houtskeletbouw

Met het Thermosteen systeem is het mogelijk om een schone, probleemloze en betaalbare isolatie/afwerking te maken bij nieuwbouw, renovatie en houtskeletbouw. Thermosteen is een samensmelting van hoogwaardig PU-schuim en hoogwaardige keramische steenstrips. Meestal is het zonder aanpassing van de fundering mogelijk om de Thermosteen elementen met schroefpluggen direct op de ondergrond te bevestigen. Er is een uitgebreid scala aan mogelijkheden om op individuele basis Thermosteen toe te passen. Voor alle hoekstukken, rollagen enzovoorts zijn elementen in vaste en verstekhoeken te leveren.


Object bescherming

Een groot gedeelte van schade's in de bouw onstaat door indringend water en vocht. Het dauwpunt bevindt zich in het systeem. Thermosteen zorgt voor een duurzame bescherming tegen indringend vocht, is slagregendicht en geeft geen problemen met condens vorming.

Thermosteen: isolatie en metselwerk in één

Thermosteen is dé lichtgewicht prefab oplossing voor sterk isolerende gevelbekleding met een traditioneel stenen uiterlijk, uitermate geschikt voor toepassing in zowel renovatie als nieuwbouwprojecten. Bovendien is deze methode een praktische, schone en snelle oplossing voor na-isolatie in bestaande bouw.

 BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?


0251-338250


 WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG T/M VRIJDAG


 09.00 - 17.00 uur